vineri, 28 septembrie 2012

LUCRU CU COPIII - SEMINȚE DE DOVLEAC ȘI BOABE DE FASOLE, etc.Se desenează un dovleac - de preferat să fie desenat tot de copii și nu de doamna (mă refer la fișe).
Apoi, în funcție de vârsta copiilor,  se pot colora (vopsi) boabele de dovleac în mai multe culor (așa cum se vede în imagine) sau se pot lăsa așa cum sunt. Ca să le fie mai ușor, boabele se colorează doar pe o parte și li se explică că se lipesc cu partea albă astfel ca partea colorată să vină în sus. Priviți :
Pentru lipit puteți folosi prenadez (care este mai ieftin și în cantitate mai mare/cutie) sau alt adeziv dar desigur, nu lipici - nu cel folosit pentru hârtie.
LUCRĂRI CU BOABE DE FASOLE, PORUMB și

SEMINȚE NEGRE (chiar și boabe de cafea)

bean leaf craft


Avem nevoie de semințe de multe feluri, lipici, hârtie de desen (nu coală de scris, hârtie de bloc de desen), lipici, forfecuță și tiparul pentru o frunză - arțar sau orice altă frunză.(stejar)
bean leaf craft suppliesSe aplică lipiciul - după ce au decupat frunzele (dacă sunt mai mici, doamna le dă frunzele gata decupate). De altfel, pentru cei foarte mici, am să pun mai jos și variante mult mai ușoare.
adding glue
După ce se aplică substanța adezivă, copii vor lipi boabele  poatrivit fanteziei lor, dar le veți da câteva indicații, de ce este mult maro, despre anotimpul tamna, etc.
adding beans

different bean leaf craft

Dacă copii sunt prea mici și nu pot lucra cu substanță adezivă și boabe, le puteți da să coloreze cu degețelele - pe conturul unui desen (nici nu-i nevoie să mai decupați frunza) îi lăsați să coloreze, înmuindu-și degețelele în culori puse în capace de plastic de băuturi răcoritoare. Îi va distra foarte mult și vor fi mândrii de lucrările lor.


Câteva din aceste lucruri se pot efectua și acasă - mă refer la mamele care au mai multe de făcut, și dându-le de lucru piticuților, pot avea ”răgaz” să se concentreze asupra altor lucruri. de altfel, este bine ca mamele să lucreze acasă cu copii, adevărat, mici flecuștețe dar ei vor afla că sunt capabili să ”lucreze” - mă refer la ceva mai mult decât cărțile de colorat și cutiile de lego.

În curând, vă voi arăta și câteva lucrări cu....nasturi.

Mult succes !
pentru mai multe despre semințele de dovleac, vizitați http://ameplant.ro/produs.php?id=1295

5 comentarii:

 1. buna ziua
  imi puteti spune va rog ce tip de lipici ati folosit pt lipirea semintelor si daca este rezistent in timp?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua și mulțumesc pentru vizită ! Sigur că îți pot spune cu ce am lipit semințele, mai ales că te exprimi așa de elegant : cu aracet la semințele de dovleac și cu silicon - dar am folosit eu lipiciul, nu l-am lăsat la îndemâna piticilor pentru că ar fi însemnat....să lipească toate din jur...Am colege care au folosit și superglu și a funcționat.
   Îți doresc spor la treabă, sunt sigură că ai talent și îndemnare, mai ai nevoie și de puțină răbdare....Cu bine !

   Ștergere

 2. Ele ajută la eliminarea paraziţilor intestinali, desfundă vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor, dar au şi un efect echilibrant glandular, nervos şi psihic puternic...
  http://ameplant.ro/produs.php?id=1295

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumim Eliza, pentru ajutor, am să încerc să trec adresa direct în text și...vom vedea. Mulțumesc pentru vizită și îți doresc toate cele bune.

   Ștergere
  2. multumim pt idei

   Ștergere