joi, 7 august 2014

FABULOASE LOCURI REALE CARE PAR A FI DIN BASME







Aceste locuri și peisaje par să iasă din basme și poveștile  copilăriei noastre.

 Deși este greu de crezut, dar ele există în realitate!


Castelul
Neuschwanstein, Germania

Castelul
Neuschwanstein - este castelul cel mai cunoscut în întreaga lume este și comoara Alpilor (sau una din comori) și pare că niște copii de uriași și-au uitat jucăriile aici dar....această splendoare chiar există.

Deși urcușul este destul de greu, cînd te apropii de această bijuterie ai un sentiment de...irealitate, cu frumusețea turnurilor
Neuschwanstein pe fundalul verdelui maiestuos al pădurii.







Castelul Mont Saint-Michel, Franța

Castelul Mont Saint-Michel - una dintre cele mai populare atractii din Franta, despre care s-au scris cărți și s-au făcut o mulțime de filme.

Mânăstirea aflată pe o stâncă este foarte impunătoare și pare, prin stânca ce se sfârșește în apă, că marea și cerul chiar se unesc într-o lume de basm.





Tunel  „Wisteria”

Acest tunel
este situat într-o grădină de flori Kawachi Fuji, Japonia.Cunoaștem toți splendidele flori „Wisteria” și imaginați-vă ce minunat este să te plimbi prin acest tunel de culoare și parfum.








Peisaj Danks

Turiștii din întreaga lume se adună în provincia Gansu, China, pentru a admira peisaje neobișnuite. Principalul punct de atractie aici este terenul muntos unic, numit "peisaj Danks"
. Pare un peisaj de pe altă planetă, nu-i așa ?


Aleea întunecata din Irlanda

Acesti copaci frumoși de fag în vârstă de 300 ani creasc în apropierea satului Armoy în ținutul Antrim din Irlanda de Nord. Deoarece ramurile sunt strâns legate , localnicii l-au numit „Aleea întunecată” - Dark Alley
.







Halong Bay

Halong Bay - una dintre cele mai populare locuri din Vietnam. Peisajul este minunat și dă impresia de irealitate.







Viaductul Glenfinnan - Scoția


Sunt sigură că ați văzut acest pot de cale ferată din Scoția pentru că este cel mai fotografiat pot de cale ferată, a fost surprins și în numeroase filme și poate .....vă amintiți de el din „Harry Potter și Camera Secretelor” dar el chiar există, cum spuneam, în Scoția - Marea Britanie.









Batu Caves, Malaezia

Sistem de peșteri Batu - un loc de pelerinaj pentru mii de hinduși. Complexul este format din mai multe camere pestera transformate în temple. La  principalul Templu Peșteră se ajunge pe o scară (1celebră prin numărul de trepte) - de 272 de trepte, pe care fiecare pelerin trebuie s-o urce, unii o fac chiar în genunchi.







Catedrala Sf. Vasile, Rusia

Descrierea cred că este inutilă. Vopsite în culori fabuloase Catedrala din Piața Roșie impresionează ca un palat fabulor cu culorile vii ale unor prăjiturici. Cred că recunoașteți imaginea - și ea este renumită în întreaga lume.








Pestera cristalelor gigantice

Lume subterană plină de minuni ! Acestă pesteră uimitoare, numită Peștera de Cristal (Cueva de los Cristales), este situată în deșertul mexican, la adâncimea de 300 de metri.

Aceste formațiuni au fost create de natura de milioane de ani - priviți cum apar oamenii de mici !







Colmar, Franța

Colmar
- un oraș alsacian pitoresc cu case vechi bine conservate, care oferă o experiență de Evul Mediu. De fapt, chiar așa și este: majoritatea clădirilor datează din Evul Mediu și din timpul Renașterii.









Pamukkale, Turcia

  Această cascadă este cunoscută pentru pantele sale frumoase și albe și constituie una din minunile geologice ale Turciei.
 Este o cascadă de apă termală cu vechime de sute de ani.






Palatul de la Versailles, Franța

Versailles - numele este asociat în toată lumea cu ideea de cel mai important palat, magnific, ridicat datorită voinței unui singur monarh, 

Aceasta este celebrul palat și parc complex cu minunate grădini și fabuloase interioare








Taj Mahal, India

Ce ar putea fi mai fabulos decât Taj MahalÎnfățișarea lui este totdeauna asociată cu nemuritoarele basme orientale.






Angkor Wat, Cambodgia

Angkor Wat - Cel mai mare complex templu al planetei și unul dintre cele mai frumoase creații din istoria omenirii.







Paro-Lhakhang templu, Bhutan

Abur Lhakhang este o celebra mânăstire budistă, situată pe o stâncă deasupra văii Paro în Bhutan. De multe ori fiind în nori și ceață este o experiență mistică de neuitat
.







Castelul Peles, România


Poate nu credeați dar și minunatul și maiestuosul castel Peleș (Peleșul nostru) este foarte cunoscut și apreciat și....evident, face parte dintr-o lume de basm cu prinți și prințese. Dacă încă nu l-ați vizitat, rugați-vă părinții să faceți o vizită ....într-o poveste. Nu-i departe, în apropierea orașului Sinaia.












Parcul Zhangjiajie, China

Parc
ul chinezesc Zhangjiajie
este renumit în rândul călătorilor dar și a cinefililor căci acestea sunt rocile care l-au inspirat pe James Cameron în crearea munților zburători din filmul „Avatar”. În acest parc se află muntele Tyanmen cu legendara peșterî „Poarta Raiului”.








Petra, Iordania

În zeci de filme a apărut faimosul templu Petrasăpat în stâncă. Ce ar putea fi mai mistic și misterios ?








Aleea Baobabilor - Madagascar

Aleea Baobabilor este pe drumul prăfuit dintre Morondava și regiunea Belon'i Tsiribihina Menabe în vestul Madagascarului. Peisajul uimitor atrage turiști din întreaga lume, făcându-l unul dintre cele mai vizitate locuri din regiune.