duminică, 22 decembrie 2013

ADEVĂRATUL ORĂȘEL AL LUI MOȘ CRĂCIUN - ROVANIEMI / FINLANDA
Cum mai avem foarte puțin până vine Moș Crăciun....(la unii dintre voi poate a venit deja pentru că are mult de colindat și o pornește din vreme ca să aibă timp pentru toți copiii)...haideți să vedem unde locuiește Moș Crăciun, aici pe Pământ.

Trebuie să recunosc că am și o undă de tristețe pentru că sunt unii copii care nu cred că există Moșul și că doar părinții sunt cei care ne cumpără cadouri dar nu-i așa ....

Ce sărbătorim la 25 Decembrie ? Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru, IISUS  HRISTOS, fiul lui Dumnezeu, da ? Ce faceți voi când este ziua voastră ? Sigur, nu mereu și nu toți, dar majoritatea dintre voi (și noi , oamenii mari) neservim prietenii cu bomboane, nu-i așa ?

Ei bine, Dumnezeu, carelocuiește în ceruri, serbează ziua Fiului Său făcându-ne daruri așa cum noi am împărți bomboane. Dar pentru că El este în Ceruri și duce grija fiecăruia dintre noi, mari sau mici, oameni sau animale, în marea Sa Înțelepciune s-a gândit ca mai întâi să trimită drept cadou, oamenilor, UN SENTIMENT: IUBIREA - pe care a dat-o oamenilor de la Începuturi dar în această zi, sufletul fiecărui om este mai cald, mai blând, mai plin de iubire, înțelegere și compasiune și simte nevoia să facă daruri.

Toate acestea se întâmplă și pentru că, deși l-a delegat pe Moș Crăciun cu împărțirea darurilor, oricât ar fi Moșul de muncitor, nu reușește să facă față chiar la toți copiii și atunci, sentimentul acela primit în dar de la Dumnezeu.....acționează.....prin toate persoanele care ne iubesc....
Așadar, eu care sunt în vârstă, aș putea să spun cine știe ce trăsnaie dar, de-a lungul vieții, în zilele de Crăciun mi se întâmplă lucruri frumoase care ȘTIU SIGUR că sunt de la DUMNEZEU prin trimisul Său special Moș Crăciun și prin alți trimiși văzuți - aceștia sunt prietenii - și nevăzuți - îngerașul păzitor al fiecăruia dintre noi.
Acum că am stabilit că Moș Crăciun există, trebuie să știți că are și un orășel în care locuiește, aici, pe Pământ și acesta este orășelul ROVANIEMI din FINLANDA.

Pentru cei mai măricei dintre voi, care au învățat la școală și geografie, am pus o hartă și o imagine din satelit a Cercului Arctic - Rovaniemi fiind situat chiar pe acest Cerc Arctic.
Acolo ajung scrisorile (dacă ați pus adresa bine) și poate fi vizitat și iarna și vara.

Iată câteva imagini de acolo:Visitez le village du Père Noel en LaponieLes préparatifsBienvenue au village du Père Nol !Le cercle ArctiqueLe voilà !Le soin des rennes
La nuit tombe sur le village
En exclusivité

Există o școală de spiriduși

Au travailLa danse des elfes

Dansul spiridușilor


Loin de tout !

De la Rovaniemi se poate ajunge oriunde pe glob - vedeți indicatoarele
Un ice bar !

Este și un bar de gheață - Cum este și la noi, la Bâlea Lac


Sa retraite secrète
Les petits chalets pour les visiteurs

Căsuțe hotel pentru cei care vin în vizită


Forêt enneigée
Les ours polaires
Les enfants en motoneige
Pas d'excès de vitesse !Moșul și un domn polițist din Finlanda ne spun bun venit și....atenție la viteză !

Ballet lumineux

Aurora Boreală - un fenomen extraordinar întâlnit numai la Poli (la Polul Sud se numește Aurora Australă)Le centre arctique


Les halos de l'Arctique
Le village d'igloos de Saariselkä


Saariselka - orășelul de igluuri din apropiere (știți voi, iglu este o căsuță din blocuri mari de gheață sau zăpadă densă)

Ice hotel

Hotel din gheațăSur la route...


Atenție la...reni !

Hotel - iglu    

Cameră dintr-un iglu


   


   


Moșul are un club de fotbal ”F.C.Santa Claus”
Le Père Nol le FC Santa Claus


....și este antrenorul ei, evident: iată o schemă....Photobombing


surse:

http://www.karihuhtamontaidesaatio.com/location/index.htm

http://www.santaclausvillage.info/


http://www.linternaute.com/

http://www.visitrovaniemi.fi/get-inspired/santa-claus

CRĂCIUN FERICIT TUTUROR ȘI BUCURIA NAȘTERII MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS
       
HRISTOS SĂ VĂ UMPLE INIMILE DE IUBIRE, SPERANȚĂ ȘI CURAJ !

LA MULȚI ANI, DRAGII MEI PRIETENI MICI ȘI MARI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu