joi, 25 iunie 2020

Pictorul american contemporan MICHAEL HUMPHRIES




Artistul Michael Humphries  s-a născut în Tampa (Florida), a început să picteze la 12 ani. După absolvire, a intrat la Colegiul de Artă din centrul de proiectare din Pasadena, California, dar a fost înrolat în armată și trimis în Vietnam. După ce a terminat serviciul militar, s-a întors la facultate, și-a încheiat educația și și-a găsit de lucru la studiourile cinematografice Walt Disney, unde a lucrat la crearea unui număr mare de filme, inclusiv cele celebre precum „Cocoșatul de la  Notre Dame ”,„ Regele Leu ”.


În prezent, artistul locuiește în California, este directorul de artă al Studioului Fantasia 2000 și un designer de frunte la Sony Pictures. Despre el însuși, Michael spune asta:

”Mereu m-a interesat și hambarul sau casa singură pustie și simplitatea unei vechi bănci de lemn din grădină cu vopseaua veche, fisurată și cojită de timp. Este totul al meu - nativ și apropiat de mine. Modul în care lumina este reflectată dintr-o veche stropitoare este la fel de convingătoare și surprinzătoare pentru mine ca și cel mai grandios dintre peisaje.”