vineri, 28 septembrie 2012

LUCRU CU COPIII - SEMINȚE DE DOVLEAC ȘI BOABE DE FASOLE, etc.







Se desenează un dovleac - de preferat să fie desenat tot de copii și nu de doamna (mă refer la fișe).
Apoi, în funcție de vârsta copiilor,  se pot colora (vopsi) boabele de dovleac în mai multe culor (așa cum se vede în imagine) sau se pot lăsa așa cum sunt. Ca să le fie mai ușor, boabele se colorează doar pe o parte și li se explică că se lipesc cu partea albă astfel ca partea colorată să vină în sus. Priviți :








Pentru lipit puteți folosi prenadez (care este mai ieftin și în cantitate mai mare/cutie) sau alt adeziv dar desigur, nu lipici - nu cel folosit pentru hârtie.
















LUCRĂRI CU BOABE DE FASOLE, PORUMB și

SEMINȚE NEGRE (chiar și boabe de cafea)





bean leaf craft


Avem nevoie de semințe de multe feluri, lipici, hârtie de desen (nu coală de scris, hârtie de bloc de desen), lipici, forfecuță și tiparul pentru o frunză - arțar sau orice altă frunză.(stejar)




bean leaf craft supplies



Se aplică lipiciul - după ce au decupat frunzele (dacă sunt mai mici, doamna le dă frunzele gata decupate). De altfel, pentru cei foarte mici, am să pun mai jos și variante mult mai ușoare.




adding glue




După ce se aplică substanța adezivă, copii vor lipi boabele  poatrivit fanteziei lor, dar le veți da câteva indicații, de ce este mult maro, despre anotimpul tamna, etc.




adding beans





different bean leaf craft





Dacă copii sunt prea mici și nu pot lucra cu substanță adezivă și boabe, le puteți da să coloreze cu degețelele - pe conturul unui desen (nici nu-i nevoie să mai decupați frunza) îi lăsați să coloreze, înmuindu-și degețelele în culori puse în capace de plastic de băuturi răcoritoare. Îi va distra foarte mult și vor fi mândrii de lucrările lor.


Câteva din aceste lucruri se pot efectua și acasă - mă refer la mamele care au mai multe de făcut, și dându-le de lucru piticuților, pot avea ”răgaz” să se concentreze asupra altor lucruri. de altfel, este bine ca mamele să lucreze acasă cu copii, adevărat, mici flecuștețe dar ei vor afla că sunt capabili să ”lucreze” - mă refer la ceva mai mult decât cărțile de colorat și cutiile de lego.

În curând, vă voi arăta și câteva lucrări cu....nasturi.

Mult succes !
















pentru mai multe despre semințele de dovleac, vizitați http://ameplant.ro/produs.php?id=1295